College  van  Deskundigen
Het College van Deskundigen bepaalt de inhoud van de norm.
De afgevaardigden in het College van Deskundigen vertegenwoordigen een of meerdere organisaties die onderdeel zijn van het College van Deskundigen.
  Voorzitter Peter van Eijken Optiek ondernemer
  NUVO Ronald Renaud Optiek ondernemer
  ANVC Raymond Gottenbos Optiek ondernemer
  NOG Ton Rouwen Oogarts
   Deltion/IRIS Wim Roos  
    Hans van Dam Optiek ondernemer 
       


BESTUUR FOAB

  • Michael van der Vlies - Kiwa -
  • Reyer Lafeber - Eyescan -
  • Erik van de Langemheen - Zienrs -
     

NUVO

NUVO – branchevereniging voor optiekondernemers

De NUVO wil de kwaliteit van de optiekbranche op niveau houden en zo mogelijk verbeteren om optimaal zien en oogzorg toegankelijk te houden voor een breed publiek.
De NUVO zet zich in voor: wettelijke erkenning van de minimale kwaliteitseisen voor de opticien goed optiekonderwijs ondersteuning bij het ondernemen in de optiekbranche.

ANVC

ANVC - Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten

De ANVC, de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten, is de vakorganisatie van gediplomeerde contactlensspecialisten in Nederland. De ANVC behartigt de vakinhoudelijke, niet-commerciële belangen, bewaakt het kwaliteitsniveau d.m.v. na- en bijscholingen, organiseert lezingen en congressen, onderhoudt contacten met opleidingsinstituten, fabrikanten, aanverwante binnen- en buitenlandse beroepsgroepen/zusterorganisaties.

KIWA

KIWA – Certificatie-instelling

Kiwa is een internationaal opererend onafhankelijk kwaliteitszorgbedrijf dat voortdurend bezig is om processen, producten, medewerkers en organisaties te verbeteren. Dat doen zij door het begeleiden van certificatietrajecten, maar ook door het aanbieden van training, inspectie, research en technologische kennis.